گفتگو با حسین خاکپور رتبه 10 کشور در کنکور تجربی 93

برنامه تلویزیونی فرصت برابر
گفتگو با حسین خاکپور رتبه 7 منطقه 2 و رتبه 10 کشوری رشته تجربی از کاشمر
کارشناس برنامه: پژمان عبدالهیان
5 آذر 93
به احتمال بالا در رشته پزشکی مشغول به تحصیل هستید؟
بله پزشکی دانشگاه تهران درس میخوانم.
چه شد که رفتید پزشکی؟
علاقه داشتم.
سوالی که بسیاری از دانشآموزان علاقه دارند بدانند این است که رتبه 10 کشور و رتبه 7 منطقه 2 در رشته تجربی چه قدر برای قبولی در رشته پزشکی درس میخوانده است؟
زیاد درس میخواندم چون تنها راه موفق شدن زیاد درس خواندن است و تمام تلاشم را کردم که وقت تلفشده نداشته باشم.
چقدر درس میخواندید؟
من سیر صعودی در مطالعه داشتم. در ابتدا ساعت مطالعه من هفتهای 40 ساعت بود و به مرور به کمک دفتر برنامهریزی ساعت مطالعه من به 60 ساعت در هفته رسید.
ظاهرا شما با دقت دفتر برنامهریزی خودتان را پر میکردید. چه استفادههایی از دفتر برنامهریزی کردید؟
اولین فایده این دفتر برای من این بود که دید واقعبینانه از عملکردم به من داد. من قبل از استفاده از آن فکر میکردم که خیلی درس میخوانم ولی وقتی دفتر را پر کردم دیدم که اینطور نیست و فقط فکر میکردم که زیاد میخوانم و به مرور ساعت مطالعه خودم را افزایش دادم.
دومین نتیجه استفاده از آن این بود که سبب یک رقابت با خودم شد و هر هفته سعی میکردم نسبت به هفته قبل ساعت مطالعهام را افزایش دهم.
سومین نتیجه آن ناشی از پر کردن صفحه 182 بود که سبب تعادل من میشد. با پر کردن این صفحه دانشآموزان بعد از چند هفته متوجه میشوند که در درسی کمکاری کرده اند یا افراط کردهاند.
در رشته تجربی شما باید تعداد زیادی کتاب را بخوانید چگونه این موضوع را برنامهریزی میکردید؟...
من از ابتدای سال چون در کانون ثبتنام کرده بودم و کاملا مطابق با برنامه راهبردی پیش میآمدم و آن را دقیق اجرا میکردم مشکلی وجود نداشت. برنامه راهبردی مسیر را نشان میدهد و اگر دانشآموزان در ابتدای سال به آن نگاهی بیندازند میبینند که هر درس چند بار و در چه زمان هایی مطرح و مرور میشوند و این موجب آرامش میشود و دانشآموز به این طریق دغدغه ندارد که چه زمانی تمام میکنم و آیا فرصتی برای جمعبندی هست یا نه. من دقیق این برنامه را اجرا میکردم.
از چه مقطعی با برنامه راهبردی آشنا شدید؟ و از چه طریقی؟
2 سال. از سال سوم دبیرستان.
رتبههای برتر سالهای قبل شهرمان همه در کانون شرکت کرده بودند و به ما هم توصیه کردند. من هم برنامه را از سایت کانون دانلود میکردم و از آن استفاده میکردم.
به دیگران توصیه میکنید که از چه سالی به کانون بیایند؟
کنکور را نمیتوان به سال سوم و پیشدانشگاهی محدود کرد و دانشآموزان باید از ابتدایی و راهنمایی خوب درس بخوانند و برنامهریزی را یاد بگیرند و پایه خودشان را خوب بسازند و هرچه زودتر به کانون بیایند بهتر است و از سالهای پایه به کانون بیایند بهتر است.
آیا در طی زمانی که در آزمونهای کانون شرکت میکردید افت هم داشتید؟
اگر کسی افت نداشته باشد عجیب است. همه در این بازه زمانی مضطرب میشوند، نگران میشوند، ناامید میشوند و من هم گاهی ناامیدمیشوم و باید در این مورد از اطرافیانم خصوصا والدینم و پشتیبانهای کانون تشکر کنم که به من خیلی دلگرمی می دادند و شاید اگر آنها نبودند این موفقیت اتفاق نمیافتاد.
شما از چه منابع و کتابهایی استفاده میکردید؟
در تمام دروس خصوصا زیست کتاب درسی منبع اصلی من بود و من توانستم زیست را 91 درصد بزنم. در کنار آن تستزنی که داشتم در گام اول تستهای کنکور را حل میکردم و به حدی تعداد تستهای کنکورهای سراسری زیاد بود که به تست تالیفی زمان نمی رسید.
دانشآموزان گاهی با روش مطالعه خودشان در دروس مختلف آشنا نیستند من سال قبل این مشکل را حل کرده بودم و سال کنکور با سهولت جلو میرفتم. دانشآموزان هم باید به توجه به تستها یک روش مطالعه مناسب برای خودشان پیدا کنند.
آیا فرصت برابر را میدیدید؟ بیشتر از کدام قسمت ها استفاده میکردید؟
بله هفتهای 2، 3 بار نگاه میکردم و همه قسمتها را میدیدم. تدریس اساتید، برنامه مشاوران و دعوت رتبههای برتر.
توصیهای به کنکوریهای 94 دارید؟
به نظرم برای موفقیت در کنکور بهترین کار تلاش است ولی باید تلاش با برنامهریزی همراه باشد چون تلاش بدون برنامهریزی به نتیجه مناسب نمیرسد و توصیه میکنم دانشآموزان برنامه درستی را انتخاب کنند و تمام تلاششان را بکنند و هر چه در توان دارند تلاش کنند و از همه کسانی که هم برای موفقیت من زحمت کشیدهاند تشکر میکنم.